Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران موفق به توسعه فناوری تولید تصاویری با وضوح بالا از ساختار‌های زمین شناختی در زیر سطح زمین شدند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی غلامی، استاد گروه آموزشی فیزیک زمین مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در این باره توضیح داد: «وارونسازی شکل موج کامل» یکی از توانمندترین و بروزترین روش‌های تصویرسازی ژئوفیزیک است و محققان ژئوفیزیک برای بهینه کردن و توسعه فناوری تولید تصاویر با وضوح بالاتر، تلاش می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: محققان کشورمان در قالب یک رساله دکتری که در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران انجام شده است، از یک فرمول‌بندی جدید استفاده کرده و الگوریتمی را در حوزه وارونسازی شکل موج کامل پیاده‌سازی کردند که نسبت به نتایج تحقیقات پیشین، تصاویری با تفکیک‌پذیری بهتر و وضوح بسیار بالاتر از زیر سطح زمین به دست می‌دهد و به نوعی نتایج تحقیقات پیشین در زمینه تصویرسازی از زیر سطح زمین را به طور قابل ملاحظه‌ای بهبود می‌بخشد.


غلامی در پاسخ به اینکه این دستاورد در چه حوزه‌هایی از صنعت راهگشا خواهد بود، اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی در صنعت نفت، عدم دسترسی به تصاویر واضح از مخازن هیدروکربوری در زیر سطح زمین است. توسعه فناوری تولید تصاویر با وضوح بالا از زیر سطح زمین، به اکتشاف مخازن هیدروکربوری مانند نفت و گاز کمک شایانی می‌کند.


استاد گروه آموزشی فیزیک زمین مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، از زلزله‌شناسی به عنوان حوزه دیگری نام برد که «وارونسازی شکل موج کامل با الگوریتم‌های با تفکیک‌پذیری بالا» به کمک آن می‌آید. وی در این باره گفت: از تکنولوژی تصویرسازی با وضوح بالا از زیر سطح زمین، می‌توان برای تخمین دقیق‌تر مدل سرعت زمین جهت موقعیت‌یابی کانون زلزله‌ها و تحلیل خطر استفاده کرد.


وی همچنین افزود: توسعه این فناوری می‌تواند در تصویرسازی با وضوح بالا برای اکتشاف معادن فلزی و مطالعات باستان‌شناسی به روش غیر مخرب رادار نفوذی زمین (GPR) کمک کند.


غلامی در پایان، بهبود هرچه بیشتر وضوح تصاویر با روش‌های آکوستیک در تصویرسازی پزشکی را مستلزم ادامه تلاش‌های انجام گرفته در توسعه فناوری تولید تصاویر با وضوح بالا دانست.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه تهران محققان زمین رساله دکتری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران وضوح بالا زیر سطح زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۰۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه

تاکنون به این نکته توجه کرده‌اید که خاطرات لحظات احساسی‌تان چقدر پررنگ و واضح در ذهنتان نقش بسته است؟ این موضوع از نظر علمی اثبات شده است و به نحوی است که خاطرات ثبت شده در لحظات عاطفی، چه شیرین باشند و چه تلخ، از دیگر خاطرات ماندگارتر هستند و همچنین قابلیت تحریف بیشتری هم دارند.

تحقیقات نشان می‌دهند که خاطرات در گذر زمان می‌توانند تحریف شوند. این تحریفات در بسیاری از مواقع می‌توانند ناشی از تلقین‌های ذهنی باشند. احساسات نقش زیادی در شکل‌گیری حافظه دارند اما می‌توانند در مقابل میزان تحریف‌پذیری خاطرات را افزایش دهند.

در سال ۲۰۱۴، مطالعه ای درمورد تاثیر تلقین بر حافظه و به وجود آوردن خاطرات کاذب صورت گرفت که در ادامه این مطلب آن را بررسی می‌کنیم.

موضوع مطالعه این تحقیق، مقایسه نیروی احساسات و قدرت تلقین بر تغییر ساختار حافظه است. در آزمایش‌های عملی، به شرکت‌کنندگان تصاویری نمایش و پس از آن توضیحاتی شرح داده شد.  بعد از این مراحل، برای بررسی نتایج و مقایسه آن‌ها با یکدیگر، از شرکت‌کنندگان درباره احساساتشان درمورد دیده‌ها و شنیده‌ها سوالاتی پرسیده شد. محققان درباره پاسخ‌ها چنین می‌گویند: جواب شرکت کننده‌ها با برانگیختگی احساسی همراه بود. به شکلی که نسبت به دیده‌ها و شنیده‌هایشان، بسیار شدیدتر واکنش نشان دادند و این موضوع به دلیل تاثیر متقابلی است که تلقین و داستان‌سازی ذهنی بر فرآیند شکل گیری خاطرات می‌گذارد.

این تحقیق نشان داده است که افراد با تصویرسازی کردن، بخش زیادی از حافظه را تشکیل می‌دهند؛ به صورتی که ممکن است فرد با موضوعی برخورد مستقیم و حقیقی نداشته باشد اما با تصور آن موقعیت، تصویر مجازی را در ذهن خود بسازد و آن را پرورش دهد.

این مسئله در مواقعی مثل مواجهه با ترس و اضطراب می‌تواند شدیدتر بروز کند. هنگامی که یک فرد در موقعیت ترس قرار می‌گیرد، بیشتر از شرایط محیطی، نسبت به خاطر ذهن و تصوراتش آشفته می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند که تاثیر تلقین و تصویرسازی بر خاطرات عاطفی منفی بیشتر است. در این راستا می‌توان به مثال موقعیت وحشت‌زا که به اشاره شد استناد کرد.

به طور کلی این تحقیق سعی در اثبات قدرت و اثرگذاری تلقین و تصویرسازی‌های ذهنی خصوصا درمورد خاطرات عاطفی دارد.

منبع: CogBlog

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • «آفرینش تو برای ما مهم است» در برج آزادی آغاز به کار می‌کند
  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی