Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، علی غلامی استاد گروه آموزشی فیزیک زمین مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در این مورد توضیح داد: «وارون سازی شکل موج کامل» یکی از توانمندترین و به روزترین روش‌های تصویرسازی ژئوفیزیک است و محققان ژئوفیزیک برای بهینه کردن و توسعه فناوری تولید تصاویر با وضوح بالاتر، تلاش می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: محققان ایرانی در قالب یک رساله دکتری که در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران انجام شده است از یک فرمول‌بندی جدید استفاده کرده و الگوریتمی را در حوزه وارونسازی شکل موج کامل پیاده‌سازی کردند که نسبت به نتایج تحقیقات پیشین، تصاویری با تفکیک‌پذیری بهتر و وضوح بسیار بالاتر از زیر سطح زمین به دست می‌دهد و به نوعی نتایج تحقیقات پیشین در زمینه تصویرسازی از زیر سطح زمین را به طور قابل ملاحظه‌ای بهبود می ‌بخشد.

استاد گروه آموزشی فیزیک زمین مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در پاسخ به اینکه این دستاورد در چه حوزه‌هایی از صنعت راهگشا خواهد بود، اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی در صنعت نفت، فقدان دسترسی به تصاویر واضح از مخازن هیدروکربوری در زیر سطح زمین است. توسعه فناوری تولید تصاویر با وضوح بالا از زیر سطح زمین، به اکتشاف مخازن هیدروکربوری مانند نفت و گاز کمک شایانی می‌کند.

غلامی از زلزله‌شناسی به عنوان حوزه دیگری نام برد که «وارون سازی شکل موج کامل با الگوریتم‌های با تفکیک‌پذیری بالا» به کمک آن می‌آید.

وی در این باره گفت: از فناوری تصویرسازی با وضوح بالا از زیر سطح زمین، می‌توان برای تخمین دقیق‌تر مدل سرعت زمین جهت موقعیت‌یابی کانون زلزله‌ها و تحلیل خطر استفاده کرد.

این محقق افزود: توسعه این فناوری می‌تواند در تصویرسازی با وضوح بالا برای اکتشاف معادن فلزی و مطالعات باستان‌شناسی به روش غیر مخرب رادار نفوذی زمین (GPR) کمک کند.

وی، بهبود هرچه بیشتر وضوح تصاویر با روش‌های آکوستیک در تصویرسازی پزشکی را مستلزم ادامه تلاش‌های انجام گرفته در توسعه فناوری تولید تصاویر با وضوح بالا دانست.

برچسب‌ها پژوهش موسسه ژئوفیزیک تهران دانشگاه تهران زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهش موسسه ژئوفیزیک تهران دانشگاه تهران پژوهش موسسه ژئوفیزیک تهران دانشگاه تهران زلزله زیر سطح زمین دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۶۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی طهرانچی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در حاشیه همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود ضمن بیان اینکه امروز ایران اسلامی ظرفیت‌های بسیار عظیمی در بخش‌های مختلف مانند گردشگری دارد، تاکید کرد: دانشگاه‌ها باید در زمینه تربیت نیروی انسانی برای تبیین ظرفیت‌های ایران کار کنند.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با یک مدل جدید که مدل در حقیقت پایه و عرصه تربیت دانشجو در محیط است به میدان آمده و اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی و نشست‌هایی از این دست با هدف تبیین حرکت جدید دانشگاه آزاد کمک می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد کشور با بیان اینکه شاهرود یکی از شهرهای مهم ما در زمینه علم و عرفان محسوب می‌شود و دارای ظرفیت‌های عظیمی مانند بایزید بسطامی، ابوالحسن خرقانی و میراثی از این دست است، تاکید کرد: این ظرفیت‌ها در واقع یک نوع نقطه اتکا محسوب می‌شوند.

طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود نیز به عنوان یکی از دانشگاه‌های بزرگ و قابل اعتنای کشورمان محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر البته دچار افت و خیزهایی شده است و امیدواریم بتوانیم در این بازدید بتوانیم مسائل مرتبط با دانشگاه را از نزدیک مشاهده و پیگیری کنیم، گفت: بالندگی هر چه بیشتر این واحد دانشگاهی در زمره اهداف ما است.

وی درباره شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم نیز توضیح داد: شعار سال دارای ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نوآوری دارد زیرا جهش با نوآوری آغاز می‌شود و مشارکت نیز یک پدیده اجتماعی است لذا یک نگاه بسیار کلان در مجموعه دانشگاه آزاد کشور با راه اندازی یک سکوی تولید و تأمین ایجاد شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه مبتنی بر سکوی تأمین و تولید با مشارکت مردم اقدامات مرتبط با تحقق شعر سال را دنبال می‌کند، گفت: مراحل اولیه راه اندازی این سکو انجام شده و اقداماتی در این زمینه در دست اجرا است تا بتوانیم تولید بدون کارخانه را در کشور رقم بزنیم و دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه پیشگام شده است.

کد خبر 6098320

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران به دست هایپراستار
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!